Július 18. Csütörtök, Frigyes

Sáskajárás pusztít Olaszország területén

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A sáskajárás nemszokatlan Afrikában és Ázsia egyes régióiban, de szerencsére ritkább jelenség Európában. Az olaszok számára most azonban ez a ritkább jelenség megérkezett, ráadásul 70 éve nem látott méreteket öltött.

kép: express.co.uk

Európában ugyan nem mindennapos a sáskajárás, de nem is példa nélküli, ez azonban kevésbévigasztaljaSzardínia lakosságát és gazdáit, akik kénytelenek 30 000 hektárnyi növény veszteséget elkönyvelni.

A sáskák nem csak a növénytermesztők számára jelentenek gondot. Az állattenyésztés is megsínyli a jelenlétüket, mivel a mezőket is tarra rágják, így a haszonállatok éhen maradnak. A terület felett azonban egyre több a sirály, a madarak a sáskákra vadásznak. Bár a fehér szárnyas vendégek éhesek, esélyük sincs kordában tartani a milliárdosegyedszámbanvonuló rajt.

kép: dw.com

A szakértők nemzetközi összefogást javasolnak a sáskajárások ellen, mivel egyrészt Szardínia mellett más európai területeket is érinthetnek a közeljövőben, másrészt a sáskák étvágya miatt olyan élelmiszerhiány alakulhat ki, mely az egész világon érezteti a hatását.

kép: bbc.com

lead kép: Marco Carlone, Daniela Sestito-CGTN