Május 28. Kedd, Csanád, Emil

Lángokban áll Görögország és Portugália is

null

Ha nyár, akkor erdőtüzek, méghozzá itt, Európában is. Jellemzően Görögországban csapnak fel a lángok, és ez most sincsen másképpen.

kép: AP

A rossz hír, hogy a becslések alapján 3300 hektár területet perzseltek fel a lángok, a jó pedig az, hogy a helyi tűzoltóság bejelentette, hogy sikerült megfékezni a tüzet. AKorinthoszközelében és aPeloponnészoszifélsziget egyes területein tomboló lángokat, melyek nagyjából 50 tűzfészekből indultak végül 900 tűzoltó összehangolt munkájával sikerült megfékezni.

kép: AFP via Getty Images

Eközben Portugáliában a tomboló, akár 38°C-os hőségnek is meglett a hatása, mégpedig sajnos itt is erdőtüzek formájában, melyek ráadásulOleirostés környékét is érintik, melyek sűrűn lakott területek, így nem is csoda, hogy rengeteg embert kellet kitelepíteni.

kép: AFP via Getty Images

850 tűzoltó megfeszített ütemben igyekszik a tüzeket megfékezni, de a szakemberek szerint ehhez napokra lesz szükség. A meteorológiai szolgálat pedig semmi jóval nem kecsegtet, esőre nem igazán van kilátás, a 40°c körüli hőség azonban még néhány napig biztosan megmarad.

kép: AP PhotoPetros Giannakouris

lead kép: AP PhotoPetros Giannakouris