Június 21. Péntek, Alajos

38 millió ember élőhelyét öntötte el a víz Kínában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kína 2020 júniusa óta küszködik a heves esőzésekkel, melyek lassan olyan méreteket öltenek, mellyel minden eddigi rekord megdőlhet. Jelenleg az érintettek körét nagyjából 38 millió főre becsülik.

kép: People's Daily, China twitter

A halálos áldozatok száma 141 fő, bár ebben benne vannak azok is, akiket eltűntnek nyilvánítottak, megtalálásukra szinte semmi esély nincsen. Jelenleg az ország területén, több tartományban 433 folyó árad, köztük pedig 33 eddig nem látott vízszintet produkál.

kép: People's Daily, China twitter

kép: Ambassador Deng Xijun twitter

A sérültek száma meghaladja a 10 millió főt, amin nem is lehet csodálkozni, hiszen a kiterjedt áradások mellett a földcsuszamlások is mindennapossá váltak a heves esőzések következtében. A lehulló csapadékkal egyszerűen nem lehet mit kezdeni.Hunagshivárosában például az esős évszak kezdete óta 714 mm csapadékot regisztráltak, mely közel a duplája a megszokottnak.

kép: People's Daily, China twitter

Az áradások, földcsuszamlások természetesen anyagi veszteségeket is magukkal hoznak. Több millió hektár termőföld van víz alatt, amiken a termények biztosan menthetetlenek. Az alámosott utak, épületek, a kidőlt fák és a kármentésre és védekezésre költött összegek borzalmas méreteket öltenek. A becsült anyagi kár jelenleg 8,7 milliárd dollár, de ez még bőven emelkedni fog.

kép: People's Daily, China twitter

lead kép: CGTN-YouTube