Június 20. Csütörtök, Rafael

Erőlködik a nyár, de egyelőre gyengécske

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Erőlködik ugyan a nyár, meg – megmutatja magát, de egyelőre még nem jött el az ő ideje. Legalábbis Nyugat-Európában és Közép-Európában biztosan nem, ahogyan a Földközi-tenger régióiban sem kopogtat még a tartós meleg.

kép: severe-weather.eu

Most is egy hidegfront alakítja tavasz elejire az időjárásunka, aminek nem kifejezetten örülünk, és ennek nem csak az az oka, hogy a járványveszély csökkenése miatt sokanhúznánakmár fürdőruhát. A gondot a viharok okozzák.

kép: severe-weather.eu

A felettünk is áthaladó rendszer erős lehűlést hozott, és marad is 5-7 napig. Ez alatt az idő alatt pedig figyelemre méltó mennyiségű, 300-500 mm csapadékot eredményezhet az említett területeken. Ez csak azért ilyen szokatlan, mert az elmúlt napokban egyébként is jelentős mennyiségű csapadékkal lehetett számolni, melyet a mostani mintázat csak fokozni fog.

kép: severe-weather.eu

Természetesen a nyári viharoknak megfelelően jéggel is “kedveskedhet” a rendszer, ami a tavaszi fagyok mellett tovább károsíthatja az egyébként is megtépázott termést. A dinamikus időjárást szállító rendszer június 4-től alakítja Európa egyes területeinek időjárását, ezért reménykedhetünk benne, hogy hazánkban már nem időzik olyan sokat. Azonban a viharkárokkal itt is számolni kell.

kép: severe-weather.eu

lead kép: earthnworld.com