Június 17. Hétfő, Alida, Laura

285 halálos áldozata van a kenyai esőzéseknek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kenyában most nem a szárazság okoz gondokat, hanem a heves esőzések, melyek április óta sújtják a régiót. Ezek az esők pedig komoly áradásokat okoznak, melyekben nem csak a folyók, hanem a tavak is kilépnek medrükből, és elárasztják a környező településeket.

kép: Kenya Red Cross

A károk elképesztőek. Nem csak az alámosott házak miatt. A kiöntő víz technikailag leállította a közlekedést az ország több területén, arról nem is beszélve, hogy egész farmokat tett a földdel egyenlővé. Jelentős károkat szenvedett az állatállomány, illetve a növénytermesztés is. A dolog jelenleg úgy áll, hogy lassan, de biztosan veszélybe kerül az ország élelmiszerellátása is.

kép: watchers.news

Jelenleg 285 halálos áldozata van a kiterjedt áradásoknak, és több, mint 810 000 embert érintettek kisebb – nagyobb mértékben a károk. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni a lakóhelyüket, számukra a karitatív szervezetek és a kormány is igyekszik szállást és élelmet biztosítani.

kép: Government of Kenya

Az intenzív esőzések velejárói sajnos az áradásokon kívül a földcsuszamlások is, illetve az ország számos területén víznyelők is kialakultak, melyek mindent elnyelnek, amit csak aközelükbesodor a víz.

kép: Thomas Mukoya - Reuters

lead kép: REUTERS - Thomas Mukoya