2022. december 6. kedd
Miklós

116 halálos áldozatot követelt már az időjárás Kenyában

2020. május 5., 08:00
116 halálos áldozatot követelt már az időjárás Kenyában

Kenya is kénytelen megtapasztalni, hogy mit is jelent a klímakatasztrófa következtében szélsőségessé ló időjárás. Az ország területén heves esőzések és viharok vannak, melyek ráadásul várhatóan egész májusban jelen lesznek, további nagy mennyiségű csapadékot zúdítva a területre. 

Kenya Red Cross facebook

Ez pedig kifejezetten rossz hír, hiszen már most is 100 000 családot kellett kitelepíteni az áradások miatt, és 116 halálos áldozattal is számolni kell. Ezek a számok pedig az időjárási előrejelzések alapján csak növekedni fognak. 

kép: tuko.co.ke

A kitelepített családok ellátásáról, illetve az árterületeken rekedtek mentéséről igyekeznek gondoskodni, ehhez a kormány a humanitárius szervezetekkel is együttműködik. A földcsuszamlások és villámáradások azonban erősen megnehezítik a munkát. 

kép: kahawatungu.com

Az élelmiszer és tisztálkodószer csomagok mellett a vezetés igyekszik megfelelő mennyiségű arcmaszkot és kézfertőtlenítőt is a területre juttatni, mindezt persze úgy, hogy lehetőleg a koronavírus fertőzés terjedése ne súlyosbítsa az itt kialakult helyzetet. 

kép: aa.com.tr

lead kép: mwakilishi.com

 

Ezek is érdekelhetnek