Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Mégsem úszta meg olyan könnyen Mississippi a vihart

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az előzetes adatok, mely az USA területén nemrégiben végig vonult viharrendszerre, illetve az általa generált tornádók erejére vonatkoztak,nem voltak elég pontosak.Bár az első adatok, melyet a szakemberek összegyűjtöttek valóban azt mutatták, hogy a tornádók nem voltak túl veszélyesek, a Mississippiből érkező számok már erősen rácáfoltak erre. Itt ugyanis egy EF4-es kategóriájú szörnyeteg pusztított.

kép: abccolumbia.com

A jelentések alapján minimum 80 házat károsított, vagy döntött romba a szélvihar, és sajnos haláleset is kapcsolódik hozzá. Ebben az évben az Egyesült Államok területén ez a negyedik EF4-es erősségű tornádó, és eleddig összesen 67 halálos áldozat kapcsolható a tomboló szelekhez. Ezzel pedig 2020 hivatalosan is a leghalálosabb év a tornádók szempontjából 2012 óta.

kép: accuweather.com

kép: Mississippi Emergency Management Agency facebook

Az EF4-es besorolást azért kapta meg a tornádó, mert az egyik letarolt ház vizsgálva, bár padlójának egy része a helyén maradt, de a szakemberek észrevették, hogy annak rögzítő csavarjai elhajlottak az erőhatástól.

kép: wsls.com

A tornádó az útja során autókat dobált szerteszét, fákat tarolt le és utakat tett teljességgel járhatatlanná. Az anyagi károkjelentősek.

kép: Mississippi Emergency Management Agency facebook

lead kép: Mississippi Emergency Management Agency facebook