2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

Erős tornádók romboltak Nashville-ben, EF3 és EF4

2020. március 9., 16:00
Erős tornádók romboltak Nashville-ben, EF3 és EF4

 

Március 3 egy nem éppen kellemes emlékeket adó nap volt Nashville életében, hiszen két tornádó is feldúlta a várost. Pontosabban az egyik inkább csak érintette, az a környező településeken okozott nagy károkat. 

kép: Metro Nashville Police Department

Mostanra az NWS megállapította, hogy a Nashville központján keresztül haladó tornádó EF3-as volt, 266 km/h-ás széllel, és közel 86 kilométert tett meg a földön. A másik szörnyeteg már elérte az EF4-es besorolást, a szélsebessége pedig a 282 km/h-át. 

kép: Metro Nashville Police Department

Az anyagi károk felmérése már folyamatban van, de még nem teljes, hiszen elsődlegesen azokkal a problémákkal foglalkoznak, melyek sürgetőbbek. Ilyen annak a 70 000 lakosnak az áramellátása is, akiket a két tornádó megfosztott ettől. 

 

Ami már biztos, hogy összesen 150 sérülttel és 25 halálos áldozattal lehet számolni, ám 3 ember hollétéről még mindig nincsenek információik a hatóságoknak. A két tornádó annak ellenére szedhetett ilyen sok áldozatot, hogy volt riasztás, ám határozottan gyors mozgásuk és éjjeli időpontban történt támadásuk miatt sokaknak nem volt lehetősége reagálni a szirénák hangjára. 

kép: Metro Nashville Police Department

lead kép: Metro Nashville Police Department