Május 20. Hétfő, Bernát, Felícia

London is megtisztult a koronavírus miatt

Világidőjárás
2020. április 07. 12:00
null

Most már tekinthető hullámnak is az a légszennyezettségi adat javulás, amit a koronavírus járványa váltott ki.

kép: aquaten.co.uk

Tulajdonképpen nem is magaajárvány, hanem a megelőzésére hozott intézkedések, többek közt a kijárási korlátozások. Ahomeoffice, illetve az, hogy az emberek nem autókáznak feleslegesen, hanem otthonaikban maradnak olyan javulással jár a levegő minőségére nézve, melyet utoljára a második világháború után lehetett tapasztalni. Igaz, akkor nem a kijárási tilalom okozta a javulást, hanem sokkal tragikusabb okai voltak.

A friss adatok szerint az Egyesült Királyságlevegője is egyre jobb, ami kedvez a járvány elleni védekezésnek, és megmutatja az embereknek, hogy milyen lehetne az életük a szmog és a fojtogatógázok nélkül.

kép: Robert Bye

Birmingham, Belfast, Cardiff, Leeds, Newcastle, York, Glasgow, Manchester, Bristol és persze London levegőjét vizsgálva a szakemberek megállapították, hogy a PM 2.5-ös finomszemcse mennyisége a levegőben mindenhol jelentősen csökkent - ez a szemcse származhat akipufogó gázokból is. Az egészen apró szemcsék tehetőek felelőssé a légszennyezettséggel összefüggő betegségekért, melyek milliószám szedik áldozataikat minden évben, minden fejlett országban!

lead kép: greenandgrowing.org

Londonlégszennyezéskárosanyaglevegőkoronavírusváros