Június 17. Hétfő, Alida, Laura

Durva havazással búcsúzik a tavaszi tél Maine-ben

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Maineállam is megkapta a maga mini telét a tavasz során. Ez ugyan nem olyan meglepő, hiszen az egyik legészakibb USA tagállamról van szó, a helyi hatóságok és azáramszolgáltatókis két nappal előre figyelmeztették a lakosokat a havazásra, ettől még az jelentős fennakadásokat okozott.

kép: Central Maine Power twitter

Mára mindenki tisztában van azzal, milyen érzés, amikor nem hagyhatja el az otthonát. Ilyenkor nem sok választásunk marad, vagy lekötjük magunkat a kertben, vagy a lakásban zenét hallgatunk,tévézünk, internetezünk. Ebben az esetben azonban a kert szóba sem jöhet, hiszen az államban jellemzően 30 centi friss hó hullott.

kép: Central Maine Power twitter

Marad a ház, a jó meleg, legalábbis erre gondolnánk, ám a hó és a vele érkező vihar erősen megtépázta a helyi áramszolgáltatást, aminek hatására 253 000 ügyfél volt kénytelen nélkülözni az áramot, ezzel együtt pedig mind az elektromos, mind a gázfűtést. Arról már nem is beszélve, hogy a járvány és a hó miatt az otthonaikbanragadtembereknek mindenképpen olyan elfoglaltságot kellett találni, amely nem igényel áramot semmilyen formában.


kép: Marc Calnan twitter

A helyreállítás folyamatosan zajlik, ám a munka nehéz. Szerencsére a havazással nagy hideg nem érkezett, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne szüksége az embereknek a fűtésre. A hatóságok ráadásul azt is közölték, hogy a havazás során mintegy 300 közúti baleset történt. Elakadt, felborult és összeütközött autókról van szó, ám komoly sérülés nem történt.

kép: Marc Calnan twitter

A vihar azonban nem áll meg, halad tovább, bár havat valószínűleg már nem visz sehova, erős szelet és jelentős mennyiségű csapadékot igen, mely ugyancsak jelenthet problémákat az érintett területeken.

kép: Pat Maloit twittter

lead kép: Dylan Suvlu Twitter