2022. november 29. kedd
Taksony

Hó lepte be Európát

2020. március 26., 08:00
Hó lepte be Európát

Hullámvasútra ültet minket az időjárás. Ha ugyanis azt gondolta, nemsokára vége ennek a hidegnek, akkor tévedett, legalábbis részben. Ugyanis bár ez a mostani hideg betörés hamarosan lefut, és melegebb lesz, nem sokkal később követi egy újabb, vagyis a március vége a megszokottnál hidegebben alakul majd. 

kép: Zdenek Nejedly twitter

A mostani hideghullám nem csak nálunk, hanem sok szomszédos és kicsit távolabbi európai országban is havazással járt. 8-10 centi friss hó sem volt ritka, de a hegyekben 30-50 centivel is lehetett számolni.  

 

kép: Zdenek Nejedly twitter

A hideg sajnos nem kedvez a koronavírus elleni küzdelemnek, a hullámzó hőmérséklet pedig az amúgy sem túl rózsás közérzetünket kezdheti ki. De nem kell csüggedni, hiszen a tavasz megállíthatatlanul közeledik, és bár még előfordulhat havazás, Holle anyó is elpakolja már azokat a dunyhákat a ládába. 

kép: Fruitteeltonline twitter 

A havazással kapcsolatban számottevő fennakadást nem jelentettek, ami többek közt annak is köszönhető, hogy a járvány miatt az emberek igyekeznek csak akkor elhagyni otthonukat, amikor arra feltétlenül szükség van. 

kép: Fruitteeltonline twitter 

lead kép: Zdenek Nejedly Twitter 

 

Ezek is érdekelhetnek