Július 27. Szombat, Liliána, Olga

A vírus mellé pusztító viharrendszert is kapott az USA

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az USA-ra rendesen rájár a rúd. Pár napja az elnök országos szükségállapotot hirdetett a koronavírus járvány drasztikus pusztítása miatt.Mainbenhóviharokkal kell megküzdeni, most pedig a déli államok és a keleti partvidék kénytelen szembenézni egy pusztító viharrendszerrel.

kép: Charles Peek twitter

A vihar nem csak szelet és nagy mennyiségű esőt hoz magával, hanem jeget is és komoly veszélyt jelentő tornádókat is kitermel. A mérlege eddig hatalmas anyagi kár, és 19 halálos áldozat.

kép: Charles Peek twitter

Nem sok kedvük maradtünnepelnia húsvétot az embereknekLouisiánábansem, ahol mintegy 300 házat tett a földdel egyenlővé a heves szélMonroban. Itt a helyi repülőteret is letarolta a vihar, minden járatot törölni kellett, és a helyreállítás sem lesz olyan egyszerű.

kép: Charles Peek twitter

A helyenként 50 mm eső a villámáradásoknak kedvez, ráadásul sajnos a viharok rengeteg villámmal is járnak, melyek szintén jelentős károkat okoznak a fákban és az épületekben is. A mentési munkálatokat megkezdték, a károk felmérése folyamatban van, de pontos adatokat addig biztosan nem fogunk tudni, míg a viharrendszer el nem csendesedik. Addig azonban az előrejelzések alapján észak-keleti terjedéssel lehet számolni.

kép: City of Monroe, LA twitter

lead kép: City of Monroe, LA twitter