2022. december 1. csütörtök
Elza

Durva havazással búcsúzik a tavaszi tél Maine-ben

2020. április 14., 16:00
Durva havazással búcsúzik a tavaszi tél Maine-ben

Maine állam is megkapta a maga mini telét a tavasz során. Ez ugyan nem olyan meglepő, hiszen az egyik legészakibb USA tagállamról van szó, a helyi hatóságok és az áramszolgáltatók is két nappal előre figyelmeztették a lakosokat a havazásra, ettől még az jelentős fennakadásokat okozott. 

kép: Central Maine Power twitter

Mára mindenki tisztában van azzal, milyen érzés, amikor nem hagyhatja el az otthonát. Ilyenkor nem sok választásunk marad, vagy lekötjük magunkat a kertben, vagy a lakásban zenét hallgatunk, tévézünk, internetezünk. Ebben az esetben azonban a kert szóba sem jöhet, hiszen az államban jellemzően 30 centi friss hó hullott. 

kép: Central Maine Power twitter

 

Marad a ház, a jó meleg, legalábbis erre gondolnánk, ám a hó és a vele érkező vihar erősen megtépázta a helyi áramszolgáltatást, aminek hatására 253 000 ügyfél volt kénytelen nélkülözni az áramot, ezzel együtt pedig mind az elektromos, mind a gázfűtést. Arról már nem is beszélve, hogy a járvány és a hó miatt az otthonaikban ragadt embereknek mindenképpen olyan elfoglaltságot kellett találni, amely nem igényel áramot semmilyen formában. 


kép: Marc Calnan twitter

A helyreállítás folyamatosan zajlik, ám a munka nehéz. Szerencsére a havazással nagy hideg nem érkezett, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne szüksége az embereknek a fűtésre. A hatóságok ráadásul azt is közölték, hogy a havazás során mintegy 300 közúti baleset történt. Elakadt, felborult és összeütközött autókról van szó, ám komoly sérülés nem történt. 

kép: Marc Calnan twitter

A vihar azonban nem áll meg, halad tovább, bár havat valószínűleg már nem visz sehova, erős szelet és jelentős mennyiségű csapadékot igen, mely ugyancsak jelenthet problémákat az érintett területeken. 

kép: Pat Maloit twittter

lead kép: Dylan Suvlu Twitter

Ezek is érdekelhetnek