Május 25. Szombat, Orbán

Nyári meleg volt Spanyolországban február elején

null

Bár mára elmúlt, és megérkezett az eső, azért emlékezzünk a hétvégére, amikor tavaszi hangulatot kaphattunk februárban. Az emberek kirándulni indultak, vagy csak a teraszon élvezték a napsütést. A február jellemzően nem arról híres, hogy 10°C felett lenne a hőmérő higanyszála, de most mindenki örült neki.

kép: todayheadline.co

A január végi a köd és a hideg egyáltalán nem meglepő, csak éppen az emberek közérzetére van rossz hatással. Ezzel együtt a téli hidegre nagy szüksége van a természetnek, és nekünk, embereknek is. Bár sokan odaadnák a 20°C alatti hőmérsékletet egy lyukas teknőért is, a mi éghajlatunkon igenis szükség van rá. A betegségek is visszaszorulnak, a természet is tud pihenni, vagyis a hideg jót tesz.

kép: severe-weather.eu

Most azonban a hideg egy időre visszavonult, és megmutatta magát a tavasz. Nálunk, mert a spanyoloknál már a nyár is megcsillantotta magát. Míg hazánkban 17°C körül alakultak a maximumok, Spanyolország ránk vert egy kört, pontosabban 10°C-ot. Valenciában ugyanis 27°C-volt, a kimagasló érték. De Görögországban és Olaszországban is elérte hőmérséklet a 20°C-ot.

kép: severe-weather.eu

lead kép: m.en24.news