Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Az ausztráliai tűz a főváros kapujában tombol

null

Míg Ausztrália egyes részein már az áradások és a túl sok eső okoznak gondot, addig a főváros közelében, és sajnos még számos más területen a tűz az úr. Olyannyira, hogyCamberrábanrendkívüli állapotot kellet hirdetni.

kép: bbc.com

Az ok az a tűz, mely a fővárostól délre tombol megállíthatatlanul, és amely a számítások alapján bizony a sűrűn lakott déli külvárost is eléri. Az embereknek, akik eddig még nem hagyták el a területet a hétvégén a hivatalos szervek már azt tanácsolták, hogy nepróbálkozzanaka meneküléssel, inkább zárkózzanak be, és töltsék meg a lakásban található vödröket, fürdőkádat vízzel, hogy ha szükség van rá lehessen mivel oltani a tüzet, vagy tudjanak inni.

kép: bbc.com

Hatalmas szerencsére azonban az óvintézkedések feleslegesnek bizonyultak, mivel a tűz végül elkerülte a külvárost. Fellélegezni azonban egyelőre nem lehet, hiszen a lángokat még mindig nem sikerült elfojtani, és dacára annak,hogy a területen záporokat ígérnek, az illetékesek nem kifejezetten derülátóak.

kép: ntd.com

Az Ausztráliát a mostani nyáron sújtó tűzvész eddig 33 halálos áldozatot szedett, milliárdszám pusztultak el az állatok, és a növényzet is több millió hektáron semmisült meg. Bár azokon a területeken, ahol a tűz már visszavonult a természet újra éledezni kezdett - méghozzá elképesztő sebességgel - a pusztításnak egyelőre nincsen vége, a fent leírt számok még változhatnak főleg, ha a tűz olyan sűrűn lakott területeket is elér, mint a főváros.

kép: chinadailyhk.com

lead kép: sydneynews.sydney