Június 24. Hétfő, Iván

20 millió dolláros kár a Fülöp-Szigeteken Ursula miatt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A Fülöp-szigetek számára ez a karácsony nem volt éppen a legszebb. December 24-én megérkezett ugyanis Ursula, aki bár nem volt olyan erős, mégis elképesztő károkat okozott.

kép: watchers.news

A tájfun találóan kapta meg a Disney mélytengeri boszorkányának nevét, mert elsőre talán nem is gondolnánk olyan veszélyesnek. Erre azonban erősen rácáfolt, mind az okozott kár, mind a halálos áldozatok terén.

kép: news.abs-cbn.com

A jelentések még mindig nem teljesen pontosak, de azt már biztosan lehet tudni, hogy legkevesebb 47 ember életét vesztette a tájfun tombolásában, és három személyt még mindig keresnek a hatóságok. A sérültek száma meghaladja a 140-et.

kép: edition.cnn.com

A többségében katolikusok lakta területen landoló tájfun a mezőgazdaságnak okozta a legnagyobb károkat. Igaz, hogy 104 469 házat teljesen tönkretett és összességében 301 759 házat, valamint 416 iskolát rongált meg, de az igazi pusztítás az a nagyjából 20 millió dollár értékű termény és haszonállat, melyet elpusztított.

kép: edition.cnn.com

Ursula nem egy tipikusan hatalmaserejűtájfun, össze sem lehet hasonlítani példáulHagibis-szel, hiszen a maga 150 km/h-ás tartós szeleivel és a 195 km/h-ás széllökéseivel “csupán” 1-es kategóriába tartozik, mégis előkelő helyreküzdöttefel magát, már ami a pusztítás illeti.

kép: rappler.com

lead kép: watchers.news