Május 5. Vasárnap, Györgyi

-1°C volt Floridában

Világidőjárás
2020. január 25. 11:00
null

Florida a napfény és a meleg állama, ez nem is lehet kérdéses. Azonban ez messze nem azt jelenti, hogy ezen a területen nem lehet hideg. A “tél” az itteniek számára ugyan hidegnek tűnhet, nálunk azonban inkább a tavaszt, annak is a közepét jellemzi, hiszen a floridai tél 18°C körül alakul.

kép: washingtonpost.com

Legalábbis általában, most azonban Miamiban a mérések szerint –1°C és 4°C között alakul a hőmérséklet. Ez pedig nem kifejezetten megszokott, bár nem is példa nélküli a régióban.

A szokatlan hideg azonban komoly kihívást jelent az egyik legmelegebb államban. Itt ugyanis a házak többsége nem rendelkezik fűtéssel, azon egyszerű oknál fogva, hogy nincsen rá szükség. Most azonban lenne, így az emberek kénytelenek hordozható eszközökre támaszkodni.

kép: myclallamcounty.com

Nem csak az embereket, hanem az állatokat és a helyi növényzetet is megviseli a szokatlan hideg, hiszen nem ehhez vannak hozzászokva. Különös jelenség is egyre többször fordul elő: halottnak tűnő leguánok hullanak le a fákról. Ez a lény hüllő, vagyis, ha nagyon lecsökken a hőmérséklet, akkor a testének belső hője is alacsony lesz, és kvázihibernálódik. De meg nem hal, így a hatóságok figyelmeztetik a lakosokat, hogy ne bántsák az állatokat, ne is vigyék haza őket, hogy felmelegítsék, hiszen a leguán vadállat, az ember közelségére agresszíven reagálhat.

lead kép: travel.usnews.com

Floridaklímaállatmelegemberhalál