Június 23. Vasárnap, Szidónia, Zolna

Tavaszi hangulatú karácsonynak nézünk elébe

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Néhány napja a szakemberek a modellek jelzései alapján még masszív hidegfrontot vártak a Balkánra, illetve Közép-Európa “szélére”. Ez azonban mostanra változott, mivel a friss modellek azt mutatják, hogy a kocka fordult, méghozzá nagyot, és a fehér karácsonya csak akkor lesz az, ha vattát teszünk a lábunk alá.

kép: severe-weather.eu

Ha ezt nem szeretnénk, akkor viszont ideje felkészülni arra, hogy a már megszokottá vált szürkeséggel leszünk kénytelenek szembenézni. Ráadásul egyre melegebb közegben, mivel a modellek azt jelzik, hogy különösen magas hőmérsékletű decemberrel lehet számolni Kelet- Közép - Európa egészében, és a Földközi-tenger egyes régióiban is.

kép: severe-weather.eu

A télikabátokat el lehet tenni, mert a megszokotthoz képest már most is közel 10°C-kal melegebb van, és ez csak emelkedni fog. December 18 körül a maximumok már a 20°C-ot is elérhetik, így a szánkózásról most is lemondhatunk. Ha minden marad, ahogyan az utóbbi években volt, akkor a húsvéti nyúl lesz az, aki sílécen hozhatja a festett tojásokat.

kép: sunny.org

Az időjárási anomália egész decemberben jelen lesz, a hosszabb távú modellek sem mutatnak változást. Ez persze nem jelenti azt, hogy valóban nem lesz kissé hidegebb, de a hóesés igen messze került tőlünk.

kép: severe-weather.eu

lead kép: consumeraffairs.com