Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Kammurinak a Fülöp-szigetekre fáj a foga

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kammurimegállíthatatlanul halad a Fülöp-szigetek felé, és várhatóanBicolközelében ér majd partot.Később,amikor a Dél-Kínai tengerre kúszik már jelentősen veszíteni fog erejéből, de ehhez először áthalad a szigetek felett.

kép: watchers.news

A tájfun jelenleg a víz felett halad, nagyjából 15 km/h-ás sebességgel, és a maga 150 km/h-ás szélerősségével most egyes kategóriába tartozik. A kedvező körülmények azonban december 2-re felhizlalják.

kép: watchers.news

Ennek köszönhetően mireBicolrégió találkozikKammurival(vagy ahogyan a szigeten nevezik,Tisoy-val) négyes kategóriájú tájfunná növekszik, a tartós szélerőssége eléri a 195 km/h.

kép: watchers.news

Ez pedig már komoly fenyegetést jelent, így a helyi hatóságok közölték, mindent megtesznek a károk elkerülése érdekében. A viharrendszert folyamatos megfigyelés alatt tartják, így idejében ki lehet adni az esetleges evakuálási utasításokat is. A lakosságot pedig előre felkészítik a lehetséges problémákra. Számukra persze a tájfunok jelenléte nem szokatlan, de a pusztítás ettől nem lesz kisebb mértékű.

kép: severe-weather.eu

lead kép: severe-weather.eu