Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Kammuri durva pusztítást vitt véghez a Fülöp-szigeteken

null

Dacára a Fülöp-szigeteken bevezetett kényszerkitelepítéseknek,Kammurielképesztő pusztítást hagyott maga mögött, és 4 halálos áldozatot is szedett. Két embert a leszakadó tárgyak ütöttek agyon, egy áramütést szenvedett, egy pedig eddig tisztázatlan körülmények közt vesztette életét.

kép: Eireen Alexa facebook

Kammuridecember 2-án érkezett meg az országba, nagyjából 15:00-kor, 209 km/h-ás szeleket hozva magával. Több, mint 4000 embert kellett kényszerszállásokon elhelyezni, akik a vihar elől menekültek. Az iskolák és közintézmények, valamint az irodák is zárva tartottak, az emberek pedig a gimnáziumokban kaptak helyet.

kép: Eireen Alexa facebook

kép: Eireen Alexa facebook

A Manilai repteret is le kellett zárni a heves szél miatt. Sem indítani, sem fogadni nem tudtak egyetlen gépet sem 12 órán keresztül.

kép: Eireen Alexa facebook

Kammuri4-es kategóriájú tájfunként száguldott keresztül a szigeteken. Hogy pontosan mekkora károkat okozott, az egyelőre nem lehet tudni, mindenesetre volt olyan terület, ahol a vihar kiváltotta áradások a házaktetejéigértek, vagyis a rombolás mértéke minden bizonnyal hatalmas lesz.

kép: Eireen Alexa facebook

lead kép: watchers.news