Június 13. Csütörtök, Anett

Megszületett az idei év legkegyetlenebb szupertájfunja

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

MegérkezettHalong, a szezon leghatalmasabberejűszupertájfunja. A rendszer ereje olyan dinamikusan nő, és olyan elképesztő értékeket produkál, ami a tudósokat is lenyűgözi, és maga mögé utasítjaDoriantis.

kép:matzav.com

BárDorianhurrikán,Halongpedig tájfun, a kettő közt a különbség csupán annyi, hogy mely óceánon alakulnak ki, hol képesek pusztítani.HalongpedigWutipésHagibisután a harmadik szupertájfun ebben a szezonban, és az év ötödik 5-ös kategóriájú rendszere a Földön.

kép:severe-weather.eu

Az erejét tekintveDoriantis maga mögé utasítja, mivel egyetlen nap alatt ketteserejűtájfunból 5-ös erősségűre hízott, a benne mért legerősebb széllökések pedig 305 km/h körül alakulnak. Ez a növekedés és erősség pedig együtt példa nélküli.

kép:reddit.com

A rendszer ideális hőmérsékletű vizek felett mozog, ami a tudósok szerint azt jelenti, hogy tovább is erősödhet, amivel technikailag kinövi a hasonló rendszerek osztályozására használt skálát is. Óriási szerencsénkre a mozgása várhatóan a víz felett tartja, így nem érint majd lakott területeket.

kép:watchers.news

Halong,Dorian,Hagibisés társaik remekül példázzák, hogy milyen veszélyeket rejt a klímakatasztrófa. A melegedő óceánok ugyanis olyan ideális körülményeket biztosítanak a hurrikánok és tájfunok születéséhez és erősödéséhez, mint eddig még soha, így várható, hogy ezek a haláloserejűrendszerek csupán egy egyre fokozódó tendencia kezdeti elemei

lead kép:flickr.com