Június 17. Hétfő, Alida, Laura

1000 éve nem látott aszály fojtogatja Dél-Afrikát

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Egy természetes ciklus egyik legrosszabb része sújtja Dél-Afrikát, melyet azok a régiók éreznek meg a legjobban, ahol a vezetés nem készült fel, és nem tett azért, hogy a vízellátás folyamatos lehessen.

kép:reuters.com

Tulajdonképpen Nyugat-Fokföld az egyetlen olyan tartomány, mely áldozott a gátak korszerűsítésére, illetve a sótlanítás fejlesztésére. Ezért ez az egyetlen olyan régió, melyet kisebb mértékben érint csaka vízhiány.

kép:bbc.com

Jelenleg az ország 1000 éve nem tapasztalt aszályos időszakot él, mely rövid távon 20, hosszabb távon - és kisebb mértékben - azonban 220 évig érezteti majd a hatásait.

kép:news.yahoo.com

Eztechnikailagazt jeleni, hogy a kiszáradó folyókért, az ivóvíz eltűnéséért az országban nem lehet sem az embereket, sem bármilyen ipari tevékenységet. Dr.GideonGroenewaldhidrológiai szakértő elmondta, hogy egy természetes száradási ciklusban van most az ország, és ez bizony 2020-ban még rosszabb lesz. Változást csak az hozhat, ha heves esőzésekkel találkozik a régió, mert akkor a tározók egy ideig tudják majd szolgáltatni a vizet, de erre kicsi az esély.

kép:thenerveafrica.com

A mostani szárazságdecemberig húzódik majd, aztán fellélegezhet egy kicsit a terület, de annyi csapadékra, mely kihúzná őket a gondból, nemigen számíthatnak. Ezt pedig mind a termés, mind a haszonállatok megsínylik, hiszen tömegesen veszítik el mindkettőt a gazdák.

lead kép:enca.com