Június 13. Csütörtök, Anett

Lorenzo meglegyinti Írországot

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Lorenzo szele már meglegyintette Írországot is. Az Azori-szigetek is “csak” Lorenzo szélét kapta, de még így is jelentős károkat voltak kénytelenek elkönyvelni.

kép:metro.co.uk

Azt már tudtuk, hogyLorenzo Doriannal is vetekszik, de olyan pusztítást nem fog hozni, mint a rettegett előd. Pedig erejét tekintve erre képes lenne, hiszen 5-üs erősségű hurrikánként vándorol az Atlanti-óceánon.

kép:newschannel9.com

Mindemellett egy olyan mozgási irányt is tart, ami nem megszokott, bár nem példa nélküli. A hurrikánok jellemzően a Karib térség és Mexikó felé szoktak közlekedni, ritkán fordul elő, hogy az áramlások Európa irányába mozgatják a viharrendszereket.

kép:newstribune.com

kép:tribpub.com

Lorenzo azonban jön, de mindenki hatalmas szerencséjére, mire eléri az ír partokat, mér elveszti hurrikán státuszát. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne okozhatna komoly károkat, hiszen azAzori–szigetek is csupán Lorenzo szélével találkoztak, mégis komoly esőzések és áramkimaradások jutottak nekik. Ez pedig az íreknél, valamint az Egyesült Királyságban is várható, vagyisahelyi hatóságok és mentőcsapatok már most készültségben vannak.

kép:spokesman.com

lead kép:metro.news