2020. november 1. vasárnap
Marianna

Lorenzo Dorian kegyetlen babérjaira tör

2019. október 1., 08:00
Lorenzo Dorian kegyetlen babérjaira tör

Kis híján trónfosztás történt, de Dorian végül megtartotta elsőségét. Azonban közvetlen a nyomában, a sarkát taposva érkezik Lorenzo, aki a legerősebb címre tör. Ezt pedig meg is kapja, hiszen az 5-ös erősségű hurrikán olyan adatokat szolgáltat a tudódok számára, mellyel már biztosan letaszítja trónjáról az eddigi csúcstartót, Frances-t 1980-ból. 

kép: metro.co.uk

Dorian és Lorenzo a két 5-ös kategóriájú hurrikán az idei szezonban. Humebrto is csak mögöttük kullog, Lorenzo mégsem jelent akkora veszélyt, mint Dorian. Ennek oka, hogy nagy szerencsénkre nem a lakott területek felett tombol, legalábbis egyelőre. 

Az Azori-szigetek azonban az útjába esik, ahogyan az előrejelzések szerint Írország és az Egyesült Királyság is. Ám Doriannal ellentétben Lorenzo várhatóan nem lesz olyan kitartó, így mire eléri a lakott területeket, erejéből is veszíteni fog. 

kép: leinsterleader.ie

Jelenleg sehol nincsen hurrikánriadó, arra azonban felhívják a figyelmet, hogy Lorenzo ereje hatalmas, így bár maga a vihar nem jelent veszélyt most még a szárazföldekre, az általa generált hullámok, bár csábítóak a szörfösöknek, potenciálisan halálosak lehetnek.

kép: edition.cnn.com

lead kép: weathernationtv.com