Június 24. Hétfő, Iván

Két különleges hurrikánszörny is született a napokban, az egyik Európa közelében

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Pablo hurrikán tartja izgalomban a szakembereket, és azért egy kicsit Európa lakosságát is. A hurrikánok sajátja, hogy a meleg tengerek felett jönnek létre, nem véletlen, hogy az európai partok szinte sohasem találkoznak velük. Nem úgy a Mexikói-Öböl környezete, ahol a hurrikánok gyakori vendégek.

kép:tribpub.com

Pablo azonban különleges, mert meglepően hideg víz felett jött létre, sőt, nem csak megszületett, hanem 5-ös erősségűvé hízott. Ehhez pedig hatalmas hőelnyelő képességgel kell rendelkeznie, hiszen csak ebben azesetben képesfenntartani a forgó mozgást.

kép:leinsterexpress.ie

Pablo, annak ellenére, hogy lázban tartja a szakembereket, valószínűleg komoly fenyegetést nem jelent, mivel mozgása nem a part felé, hanem ellentétesen viszi.

Azonban nem Pablo az egyetlen, akire felfigyeltek a meteorológusok. Egyedülálló jelenségKyarris, mely szintén egy hurrikán, eléri az 5-ös kategóriát, és az Arab-tengeren található. Soha ezelőttnem történt még meg, hogy az Arab-tengerenolyan hurrikán jött létre, melynek maximálisszélerőssége eléri a 250 km/h-t is.

kép:accuweather.com

Kyarrráadásul egyenesen Omán felé tart, de a lakosoknak szerencséje van. A szakemberek szerint ugyanis nem éri majd el a partokat, nemsokára elfordul, ésszelídülniis fog, vagyis remélhetőleg nem okoz majd gondot.

kép:timesofoman.com


lead kép:blogs.discovermagazine.com