Június 15. Szombat, Jolán, Vid

Áradás, heves eső és tornádó Dél-Európában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Nem csak a távoli országok, Dél-Európa ismegküzda maga áradásaival. Franciaországban 198 mm esővel kellett számolni egyetlen nap alatt, mely jellemzően két teljes hónap átlaga. Ennek hatására megáradtak a folyók, és az utakat is blokkolták. 1000 ember kényszerült elhagyni az otthonát, és egy halálos áldozata is van a hatalmaserejűvíznek.

kép:metro.co.uk

Észak-Olaszországbankét ember veszítette életét a gyors áradások következtében.

kép:thesundaily.my

Spanyolország északkeleti részein egyetlen nap leforgása alatt 240 mm eső is eshetett, ami a helyi folyók drasztikus áradását eredményezte. Volt olyan híd, ami nem bírta a nyomást, és megadta magát. A területen súlyos károk keletkeztek, és jelenleg egy halálos áldozattal, valamint 5 eltűnt személlyel kell számolni.

A halálos baleset akkor történt, mikor egy idős férfi az autóját akarta menteni az áradás elől, majd azzal együtt elsodorta a víz. Testétórákkalkésőbbtalálták meg a tengerparton. Azeltűntektöbbsége is autójával került bajba. A folyóból eddig egy személyautót és egy kisteherautótemeltekki, mindkét jármű utasait eltűntként kezelik.

kép:connexionfrance.com

Egy taxi sofőrje is eltűnt, mikor leszakadt az autója alatt az úttest. Utasa egy fába kapaszkodva került elő a vízből.

kép:inews.co.uk

Ha mindez még nem lenne elég, a népszerű üdülőszigeten,Ibizántornádó pusztított. A szélvihar komoly anyagi károkat okozott, három ember megsérült, halálos áldozatokról azonban szerencsére nem szólnak a hírek.

kép:express.co.uk

lead kép:fbcnews.com.fj