Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Nem lesz túl szép időnk ...

null

Nagy szerencsénk volt az időjárással a hosszú hétvégén. A szombati és vasárnapi napokon olyan kellemes időben lehetett részünk, hogy sokszor csak a pulóver is elégnek bizonyult. Ennek köszönhetően aHalloweenés a mindenszentek ünnepei is jó hangulatban, a szabadban telhettek.

Hétfőre már kissé csípősebbre sikerült a reggel, délutánra pedig sok helyen az eső is elered, szomorkássá téve a halottak napi temetőlátogatásokat is. Estére, kedd reggelre a helyzet csak romlott.

Kedden elért minket a várt hidegfront, és csapadékot hozott magával, nem is keveset. Kedd estig akár 20-40 mm csapadékkal is lehet számolni sok helyen 24 óra leforgása alatt. Ez pedig már jelentősebb mennyiség, problémákat is okozhat. Ezzel együtt szél is érkezik, néhol akár 60 km/h-ás lökésekkel is számolni kell.

Szerdára a mostani hidegfront el is vonul, jellemzően szárazabb levegő érkezik fölénk, azonban a kellemes meleg már nem lesz jellemző, a csúcsértékek is csak 14°C körül alakulnak.

Csütörtökre pedig újra lehet előszedni az ernyőket a nagykabátok mellé, hiszen érkezik egy újabb hidegfront, csapadékkal,széllel, ahogyan a mostani is.

képek és lead kép: pixabay