Május 23. Csütörtök, Dezső

Hőmérsékleti hullámvasút vár ránk a héten

Itthonesőmelegtélőszhideg
2021. november 03. 08:00
null

A november már sokkal inkább szól a télre való felkészülésről, mintsem a napos, pulóveres őszi időről, legalábbis erről kellene szólnia. Ez azonban az utóbbi években sokszor nincsen így, és most is sikerül egy hőmérsékleti hullámvasútra jegyet váltanunk.

Bár a hét eleje már az eső jegyében telt, a Mindenszentek és aHalloweenhétvégéje kifejezetten kellemes idővel lepett meg bennünket. De hát most már november van, itt az ideje, hogy a hűvösebb idő is megérkezzen.

Ez meg is történt, hiszen a hét eleje és közepe nem csak borongós, hanem hűvösebb is lett, a maximumok is csak 14-16°C körül alakultak. De a hullámvasút nem áll meg, és a csütörtök már egészen más értékeket tartogat.

Az eső nem múlik el, inkább csak csendesebbé, szaggatottá válik, de a hőmérséklet akár 23-24°Cigis felszaladhat. Azaz a kabát is soknak bizonyulhat, miközben a csendes esőben igyekszünk a dolgunk után.

A péntek azonban újra hűvösebb, de már szárazabb időt hoz, vagyis a hullámvasút leszálló ágba kerül. Várhatóan a november már a leszálló ág bűvöletében halad tovább, ami már sokkal inkább igazodik az ilyenkor természetes időjáráshoz is.

képek és lead kép: pixabay