2022. június 26. vasárnap
János, Pál

Nem lesz túl szép időnk ...

2021. november 2., 08:00
Nem lesz túl szép időnk ...

Nagy szerencsénk volt az időjárással a hosszú hétvégén. A szombati és vasárnapi napokon olyan kellemes időben lehetett részünk, hogy sokszor csak a pulóver is elégnek bizonyult. Ennek köszönhetően a Halloween és a mindenszentek ünnepei is jó hangulatban, a szabadban telhettek. 

Hétfőre már kissé csípősebbre sikerült a reggel, délutánra pedig sok helyen az eső is elered, szomorkássá téve a halottak napi temetőlátogatásokat is. Estére, kedd reggelre a helyzet csak romlott. 

Kedden elért minket a várt hidegfront, és csapadékot hozott magával, nem is keveset. Kedd estig akár 20-40 mm csapadékkal is lehet számolni sok helyen 24 óra leforgása alatt. Ez pedig már jelentősebb mennyiség, problémákat is okozhat. Ezzel együtt szél is érkezik, néhol akár 60 km/h-ás lökésekkel is számolni kell. 

 

Szerdára a mostani hidegfront el is vonul, jellemzően szárazabb levegő érkezik fölénk, azonban a kellemes meleg már nem lesz jellemző, a csúcsértékek is csak 14°C körül alakulnak. 

Csütörtökre pedig újra lehet előszedni az ernyőket a nagykabátok mellé, hiszen érkezik egy újabb hidegfront, csapadékkal, széllel, ahogyan a mostani is. 

képek és lead kép: pixabay

 

Ezek is érdekelhetnek