Június 25. Kedd, Bocsárd

Jön az ősz és a csapadék

Itthonklímaesőmelegősznapnyár
2021. szeptember 14. 08:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Gyönyörű, napos idő, nyárias meleg és felhőmentes ég. Ez volt a szeptember utóbbi napjaira a jellemző, és mi fenékig ki is élveztük a kellemes, nyárias meleget, de most nagyon úgy tűnik, hogy lemondhatunk róla egy darabig.

Szeptember második felére, egészen pontosan 17-re egy hidegfront örvénylik hazánk fölé, és halad keresztül felettünk, ami erősen átalakítja majd a szeptemberi időjárást - igazság szerint most fog visszatérni a “normál” kerékvágásba az időjárás.

A napos, meleg indiánnyár ugyan sokunknak kedves, de a földeknek és a növényeknek nem ez a legjobb. Hiányzik a csapadék, az őszi idő, amikor a növények töltekeznek vízzel, és megkezdik a felkészülést a télre.

Péntektől azonban erre meglesz a lehetőségük. Már csütörtökön megérkeznek a záporok és zivatarok, de a kellemes nyárias meleg marad és az ország nagyobb részén lesz jellemző. Péntektől azonbana csapadék marad, a maximumok azonban már csak 18-25°C körül alakulnak.

Hogy visszatér-e még az indiánnyár azt nehéz lenne megmondani, mindenesetre most sikerül visszatérni a sokéves átlag időjárásához, ami segít az embereknek és a mezőgazdaságnak egy kicsit előre tervezni, már persze ha nem köszönt be egy újabb anomália a szeptember, vagy akár az októberi időjárásban.

képek és lead kép: pixabay.com