Június 24. Hétfő, Iván

Komoly károkat hagyott maga után a lehűlést hozó vihar

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Végre egy kicsit fellélegezhettünk a kánikula után. Augusztus első hétfőjén reggel még akár a hosszúnadrág is elfért az emberen, sőt, a korai kelők egy pulóvert is magukhoz ölelhettek, hiszen elszoktunk már attól, hogy hűvösebb reggelekre ébredjünk.

kép: Trifonov Éva

Na persze a nadrág is rövidül, és a pulóver is a táskába kerül nap közben, hiszen azért hideg messze nem lesz, a napi maximumok még most is 30°C körül alakulnak. A hidegfront azonban nem csak kellemes alvást és hűvösebb reggelt hozott, hanem komoly viharkárokat is.

kép: MTI-Balázs Attila

Nyíregyháza vagy éppen Tiszavasvári lakosainak a kellemes alvás a front nyomán elmaradt. Több helyen is orkánerejűszeletmérteka szakemberek, Tiszavasváriban a szél sebessége elérte a 121 km/h-át is, ami már komoly rombolásra is képes.

Nyíregyházán is törtek az ágak, omlottak a kevésbé stabil fák, és ezzel jelentős károkat okoztak mind az infrastruktúrában, mind több magáningatlanban is. És ahogyan az lenni szokott, ahol a fákat szaggatja a szél, ott a felsővezetékek sem ússzák meg a tépázást. A hibák elhárítása és a károk helyreállítása még folyamatban van.

kép: nyiregyhaza.hu

A Balaton és környéke sem úszta meg a viharrendszerek vonulását. Nem csak a heves esők és a szél okozott gondokat, de a tónál szupercellák is létrejöttek, és légzuhatag is kialakult, mely sajnos komoly károkat képes okozni. Ezzel biztosan egyetért Pécs városa is, ahol szintén egy légzuhatag pusztított.

kép: nyiregyhaza.hu

lead kép: nyiregyhaza.hu