Június 24. Hétfő, Iván

Felfrissülés és szél

Itthonklímaesőmeleghidegfrontszél
2021. augusztus 17. 08:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A napokban az országon keresztül vonuló kánikula finoman szólva sem kapkodta el a haladást. A brutális meleg egész hétvégén jelen volt, néhol napsütéssel, máshol felhősödéssel, de olyan érzést keltett, hogy az ember a bőrétől is meg akart válni a hűsölés reményében.

kép: artnet.com

Felszabadító a hidegfront, mely az országba érkezett, és bár az idő most kellemesebb lesz, a záporok, zivatarok és a szél sok helyen okoznak majd gondokat. Mivel a kánikulát követő hidegfront 10°C -os különbségeket is eredményez, ez a szervezetet is próbára teszi.

kép: pxfuel.com

A fejfájás és hasonló kellemetlenségek mellett sajnos a jég is elképzelhető ilyenkor, mely kicsit sem teszi szebbé a napunkat. Ugyanakkor a felhősödés szép lassan megszűnik, a nap is kisüt, tehát összességében kellemes nyári napnak nézünk elébe, amiben talán fulladozni is kevésbé fogunk.

Dacára a záporoknak és zivataroknak, továbbra sincsen kilátásunk jelentős csapadékmennyiségre, legalábbis olyanra biztosan nem, mely tartósan képes lenne megnövelni a növényzet nedvességtartalmát, vagyis a tűzzel továbbra iscsínjánkell bánni.

kép: wallpaperflare.com

A széllel is meggyűlhet a bajunk, amit már az előző, augusztus 15-én érkező, vagy inkább minket súroló hidegfront is bebizonyított. Vasárnap ugyanis megdőlt a napi szélrekord. Az eddigi csúcstartó 1968-ban ugyan ezen a napon produkált 79 km/h-ás szelet, ez most már 91 km/h-ramódosult.

kép: zabedinconstructionllc.com

lead kép: csbp-fertilisers.com.au