2023. június 3. szombat
Klotild

Újratölthető környezetbarát fogkrémtubus? Igen, már ez is van!

2020. augusztus 16., 16:00
Újratölthető környezetbarát fogkrémtubus? Igen, már ez is van!

A fogkefe alternatívája már megjelent a piacon, és bár még elég drága, de már most is sokan választják ezt a műanyag lehetőség helyett. A legtöbb esetben bambuszból készülő, környezettudatos fogápoló mutatós, de a fogkrémtubus okán sajnos sokat romlik a fogápolás környezettudatos volta. 

Tubus – az örök 

A fogkrémek tubusa praktikus, a terméket frissen tartja, és a használata sem bonyolult. Nem is csoda, hogy bár a benne lévő paszta elképesztő fejlődésen ment át az utóbbi években is, maga a tubus semmit sem változott. És ez nem csak amolyan szófordulat. 30 éve is éppen ilyen tubusokból nyomkodtuk a fogkrémet, mint most. 

kép: PackagingThai facebook

Ez pedig elkeserítő, tekintve, hogy a tubus nem újrahasznosítható, és bizony sok társával együtt a megújulást távolról sem ismeri. A tubusokat ráadásul másodfunkcióval sem igazán tudjuk felruházni, hiszen sem díszértékük nincsen, sem az anyagválasztásuk nem kifejezetten szerencsés - ebből a szempontból. 

 

Új desig, kevesebb konfliktus 

Tatabi Studio, egy spanyol cég úgy érezte, éppen itt az ideje a megújulásnak a tubusok esetében is. Újragondolta hát az örök darabot, és most olyan formában találkozhatunk vele, akár egy folyékony szappan adagoló. Bár a termék már készen áll, a koronavírus itt is éreztette hatását, így várni kell, míg a boltokban is megjelenhet. 

kép: PackagingThai facebook

Jelen esetben egy újrahasznosított műanyagból készült tartályról van szó, mely alulról újratölthető is, vagyis nagyon sokáig lehet használni. Ezzel ráadásul a középen megnyomott tubusgyilkosságokat is ki lehet küszöbölni, az ebből fakadó családi gigakonfliktusokkal együtt. 

Két kérdés maradt csupán: az egyik az, hogy vajon mikorra lesz elérhető a környezetbarát megoldás, a másik, hogy miből lehet majd újratölteni. Erről ugyanis nem szól a fáma, és ha a megoldás csak az, hogy a tubusból átnyomjuk a tartályba a krémet, akkor igazából megint ott vagyunk, ahol a part szakad. A megoldás csak akkor lehet fenntartható, ha a tárolók újratöltése is környezetbarát módon oldható meg! 

lead kép: tatabistudio.com

Ezek is érdekelhetnek