2021. július 28. szerda
Szabolcs

Újra fagyok pusztítottak Európa szerte

2020. április 17., 08:00
Újra fagyok pusztítottak Európa szerte

A mostani április finoman szólva sem volt túl kegyes hozzánk. Ismerjük az évszak szeszélyességét, de a közepén jelentkező reggeli fagyok komoly gondokat okoztak Európa szerte. 

kép: severe-weather.eu

Anglia és Franciaország ugyan úgy járt, mint az észak-balkáni területek, és jellemzően -4°C-os hidegre ébredtek április 15-én. Ennél jobban kibabrált a természet Belgiummal, ahol a -5°C, és Dél-Németországgal, ahol helyenként a -6°C is jellemző volt. 

kép: severe-weather.eu

A márciusi fagyokkal még sokszor lehet számolni, április elején sem olyan ritkák ezek az alacsony hőmérsékletek. A hónap közepénél azonban már nagyon rosszkor jönnek, főleg most, amikor a tavasz is valamivel hamarabb köszöntött be a régióba. A gyümölcsfák virágai sínylik meg a legjobban ezeket a fagyokat, a frissen ültetett virágok, és sok egyéb termény is, mert a hidegben elfagynak, nem várhatunk tőlük sem jó növekedést, sem pedig termést. 

kép: severe-weather.eu

Az előrejelzések alapján egyelőre úgy tűnik, hogy mostantól melegedő tendencia mutatkozik, vagyis további fagyokra nem kell számítani. 

kép: severe-weather.eu

lead kép: Flickr User MarkyBon

Ezek is érdekelhetnek