2023. január 29. vasárnap
Adél

Újabb áradás Indiában, 1,2 millió embert érint a víz rombolása

2021. szeptember 25., 14:00
Újabb áradás Indiában, 1,2 millió embert érint a víz rombolása

Kelet - Indiában, Nyugat-Bengál államban az emberek kénytelenek voltak szembenézni azzal, hogy mit is jelent, ha napokig tart egy heves esőzés, és milyen hatásokkal kell számolni, ha az eső miatt még a gátakat is meg kell nyitni. 

kép: TUHINA DAS

A területen szeptember 14-től tartanak a heves esőzések, melyek már önmagukban is kiváltottak áradásokat. Sajnos azonban a közeli víztározók is telítődtek, ami arra késztette a szakembereket, hogy megnyissák a gátakat, és legalább egy kicsit csökkentség a tározók vízszintjét. 

kép: PTI 

Ezzel nem is lenne baj, hiszen a folyók elvezetik a többletvizet, már persze abban az esetben, ha azok nincsenek eleve tele az esővízzel. A plusz érkező vízmennyiség így a folyók áradásához is vezetett, több helyen a töltések is átszakadtak. 

 

 

 

Az érintett területen a mezőgazdaság számára hatalmas károkat okoz az áradás, de több helyen az épületeket is megsemmisíti a rengeteg víz. Bár 19 műveleti csapatot vezényeltek a helyszínre, hogy az embereket mentsék, szeptember 18-án már 10 halálos áldozattal lehetett számolni. 

kép: NDRF Kolkata

A mezőgazdasági károk, valamint az elárasztott területek mérete is hatalmas. Jelenleg mintegy 1,2 millió embert érint az áradás, közülük pedig 1300-at evakuálni is kellett a víz fenyegető szorítása miatt. 

lead kép: PTI

 

Ezek is érdekelhetnek