2022. augusztus 13. szombat
Ipoly

Több, mint 1,6 millió embert érint az áradás Indiában

2021. szeptember 19., 08:00
Több, mint 1,6 millió embert érint az áradás Indiában

Azt már lassan kénytelenek vagyunk megszokni, hogy ha esik az eső, akkor az nagyon esik, sokszor olyan mennyiségeket produkálva, amiket leírni is sok, nemhogy átélni. Ez különösen igaz az olyan területeken, ahol az esős évszak a jellemző. 

kép: floodlist.com

Az itt élő emberek hozzá vannak szokva a nagy mennyiségű csapadékhoz, és nyilván az építkezésükben, illetve a természetben sem tesz akkora kárt a víz, hiszen ciklikusan jön. De a mennyiség azért itt sem mindegy. 

kép: floodlist.com

Az, hogy 24 óra alatt 516 mm csapadék zúduljon le, már India területén is hatalmasnak számít. Most 44 települést érint kiterjedt áradás, és bár nem mindenhol ekkora mennyiségben esett az eső, azért a 400 mm-es napi mennyiséget szinte mindenhol megközelítette az érték.  

 

 

A településekről több ezer embert kellett evakuálni, mivel az eső mellett számolni kellett azzal is, hogy a környéken 18 gát túlcsordult, azaz a víz innen is betört a területre. Ez eddig két halálos áldozattal járt. 

kép: India Today

Csak a mostani áradás mintegy 1 660 000 embert érint, ami kifejezetten nagy szám, és sajnos könnyen érthetővé teszi azt is, mit is jelent majd, ha az élhetetlen, vagy nehezen élhető területekről megindul a migráció - ez pedig a klímakatasztrófa árnyékában csupán idő kérdése. 

kép: India Today

lead kép: Collector Jamnagar

 

Ezek is érdekelhetnek