2022. június 28. kedd
Irén, Levente

17 beteg halt meg egy kórházban az áradás miatt Mexikóban

2021. szeptember 13., 08:00
17 beteg halt meg egy kórházban az áradás miatt Mexikóban

Mexikó áradásai már többször is előkerültek. Most Tula városa járt nagyon rosszul Hidalgo államban, amikor a heves esőzések hatására a Tula és a Rosas folyók is kiléptek medrükből. 

kép: AP Photo-Marco Ugarte

Nem csak villámáradás, hanem a folyók vize is betört a területre, és a pincéket, illetve az alacsonyabb területeken fekvő házakat is elöntötte. Komoly károk keletkeztek az autókban is, és a városban áramszünetet okozott a víz. 

Ebben a városban egy kórház is helyet kapott, melyben maga az áradás is okozott károkat, de az áramszünet is érintette, ez pedig a rosszabbik lehetőség volt. 41 beteget sikerült evakuálni, őket másik intézményekbe szállították át. 

 

A kórházban Covid betegeket is ápoltak, köztük lélegeztetőgépen is voltak néhányan. Sajnos az oxigénellátó berendezések is leálltak az áramszünetben, ennek következtében 17 beteg vesztette életét az intézményben. 

kép: AP Photo-Marco Ugarte

Az áradás több települést is érintett, mintegy 1000 embert kellett kitelepíteni. A hatóságok megnyitották a Requena és az Endhó gátakat, de egyes hírek szerint ezek kapacitásuk végéhez értek, már nem sokáig lesznek képesek megtartani az áradással járó víznyomást. 

kép: REUTERS-Henry Romero

lead kép: AFP - getty

Ezek is érdekelhetnek