2022. szeptember 27. kedd
Adalbert

Sydney külvárosait is kiürítik a heves esőzések miatt

2022. április 14., 11:00
Sydney külvárosait is kiürítik a heves esőzések miatt

Továbbra is úgy szakad az eső az ausztráliai Új-Dél-Wales államban, mintha kötelező lenne. Az elmúlt hónapokban már a sokadik áradást kénytelenek átélni a lakosok, és ezalól Sydney sem képez kivételt. 

kép: STEVEN SAPHORE - ANADOLU AGENCY - Anadolu Agency via AFP

A híres város az utóbbi három hónapban nem kevés csapadékot regisztrált, de ez az egész államra, sőt, a szomszédos Queenslandre is igaz. Sydney egy éves csapadékmennyisége érkezett meg pusztán három hónap alatt a városba - ez pedig több, mint 1210 mm csapadékot jelent. 

Ennek megfelelően itt is széles körű áradásokkal küszködnek a szakemberek, melyek főleg a város külső részeit érintik. Itt a területek többsége fel van készülve arra, hogy bármikor érkezhet a kiürítési parancs, és akkor el kell hagyniuk otthonaikat. 

 

Jelenleg is négy külvárosi régióra adtak ki kiürítési parancsot. Van olyan terület, ahol az embereknek 4 héten belül harmadszor kell elhagynia a házát, és végignéznie, ahogyan a víz rombolja azt. 

Ausztrália a klímakatasztrófa szorításában tengődik. Az áradásokat ugyanis bozóttüzek, azokat pedig szárazságok előzték meg. Vagyis a kezdetekkor még örültek is az esőnek az emberek, de messze nem ekkora mennyiségnek. 

képek és lead kép: AFP PHOTO - NEW SOUTH WALES STATE EMERGENCY SERVICE

Ezek is érdekelhetnek