2023. szeptember 23. szombat
Tekla

Megint áradás volt Dél-Franciaországban

2019. december 5., 08:00
Megint áradás volt Dél-Franciaországban

Dél-Franciaország számára az elmúlt időszak nem volt éppen kellemes. Csupán egy hete történtek azok az áradások, amikben halálos áldozatokkal is számolni kellett, és most újra nagy mennyiségű csapadékot kaptak a nyakukba. 

kép: watchers.news

Több régióban piros figyelmeztetést kellett kiadni, miután három óra leforgása alatt 109 mm eső hullott. A hegyekből leáradó vízzel együtt pedig most is erős áradásokkal kell számolni. 

kép: Christophe Castaner Twitter

Jelenleg 5 halottal kénytelenek számolni a helyszínen. Ebből ketten biztosan az áradások áldozatává váltak, három ember azonban a mentőalakulatoknál teljesített szolgálatot, és egy mentés folyamán a helikopterük lezuhant. A pontos okok tisztázása egyelőre még várat magára. 

Nagyjából 100 ember volt kénytelen elhagyni az otthonát a heves esőzések következtében. A víz fennakadásokat okozott a vonatközlekedésben is, de az autókat sem hagyta probléma nélkül. Az áradás miatt a 8-as autópályát 4 órára le kellett zárni. 

kép: Christophe Castaner Twitter

Az eső mennyisége meglepően nagy. Canes-ban november 2 és december 1 között 630 mm csapadékot regisztráltak, mely az éves átlag 80%-át teszi ki. 

kép: watchers.news

lead kép: watchers.news

Ezek is érdekelhetnek