2023. február 6. hétfő
Dóra, Dorottya

Maysak tombolt Dél-Koreában

2020. szeptember 8., 08:00
Maysak tombolt Dél-Koreában

Maysak tájfun felforgatta Dél-Koreát. A pusztítás, melyet véghez vitt meglepően nagy, ahhoz képest, hogy “csak” kettes kategóriájú viharrendszerként érkezett meg a félszigetre. 

kép: AFP

A tájfun 170 km/h-ás tartós szelekkel érkezett a szárazföldre, és a fákat, villanyoszlopokat és tetőket nem kímélve tombolt. Mire végzett több, mint 2.5 millió otthont hagyott áramellátás nélkül. 

kép: Reuters

 

 

 

Maysak halálos áldozatot is követelt. Egy nő veszítette életét, amikor a heves szél betörte az ablakot, és az üvegszilánkok halálosan megsebesítették. Több, mint 2200 ember menekült a vihar elől biztonságosabb helyre. 

kép: EPA

Maysak két nap leforgása alatt több, mint 1000 mm csapadékot szabadított az emberekre Dél-Koreában, hatására pedig 950 belföldi járatot - vonatot és repülőt - töröltek, sőt, a vasúti közlekedést teljesen le is állították. 

kép: AFP 

Az anyagi károk jelentősek, ám a helyreállításra nem sok idő maradt, mivel a tengeren, Japán felől már közeledik és izmosodik Hayshen, mely várhatóan 5-ös kategóriájú szupertájfunként érkezik meg a partvidékre. 

kép: Reuters

lead kép: Reuters

Ezek is érdekelhetnek