2022. október 5. szerda
Aurél

Madagaszkár katasztrófa felé robog

2020. december 3., 08:00
Madagaszkár katasztrófa felé robog

Komoly problémával szembesül Madagaszkár déli része, ahol három éve az aszály szinte folyamatosan jelen van az emberek életében. Míg máshol akár egy évnyi esőt is kapnak a nyakukba az emberek egy - két nap leforgása alatt, Madagaszkáron azzal kell szembesülni, hogy a súlyos aszályok ellehetetlenítik a mezőgazdasági termelést. 

kép: WFP-Tsiory Andriantsoarana

A vízhiány miatt sem a betakarítás nem valósítható meg, sem új növényeket vetni nem tudnak az emberek. A helyzet odáig fajult, hogy jelenleg mintegy 1,5 millió ember küszködik az éhínséggel, és igyekszik eladni bármit, amiből élelmet tud vásárolni magának, legyen szó konyhai eszközökről, vagy bármi másról. 

kép: Timothy Jacobsen-AP

 

 

kép: WFP-Tsiory Andriantsoarana

Természetesen az országba segélyek is érkeznek, de ezek jelenleg képtelenek ellátni a megnövekedett létszámot, akik rászorulnának a segítségre. A segélyszervezetek első lépésben igyekeznek 37,5 millió dollárt elkülöníteni, hogy az éhezés tragikus következményeit el lehessen kerülni. 

kép: WFP-Tsiory Andriantsoarana

A gond azonban jelentős, hiszen a területen a kisgyerekek 50% alultáplált, sokan pedig ennek következtében mind fizikailag, mind szellemileg olyan fejlődési elmaradásokkal küszködnek, melyeket sajnos már nem lehet orvosolni. 

kép: WFP-Tsiory Andriantsoarana

lead kép: afrik21.africa

Ezek is érdekelhetnek