2022. december 9. péntek
Natália

Kolumbiában az áradás gátakat is rongál

2021. szeptember 25., 11:00
Kolumbiában az áradás gátakat is rongál

Kolumbia sincsen kifejezetten fényes helyzetben, már ami az esőzéseket illeti. Mert amíg például Kaliforniában az emberek bármit megadnának egy kiadós esőért, mely enyhítené a szárazságot és segítene megfékezni a tüzeket, addig Kolumbia északi részén éppen ellenkezőleg: az eső elvonulását várják az emberek. 

Ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen a szeptember 10 óta tartó heves esőzések az északi területek több nagy folyóját is áradásra bírták már szeptember elején. Azóta a helyzet csak rosszabb lett, mivel több töltés is megsérült, illetve néhány gát esetében is problémák merültek fel. 

Több települést is érintenek az áradások, melyek egy része villámáradat, egy része pedig a folyók műve. Magdalena megye területén több települést két hétre is elvágott a víz a környező részektől. 

 

 

 

Már szeptember elején több, mint 50 000 embernek kellett elhagynia az otthonát, ez a szám pedig azóta is csak nőtt. A jelentések egyelőre nem említenek sem sérülteket, sem halálos áldozatokat. 

Az esőzések azonban egyelőre nem fognak csillapodni, vagyis a kialakult helyzet tovább fog romlani. Mivel egyes területekre a mentőalakulatok sem képesek bejutni, így azt sem lehet biztosan kijelenteni, hogy nincsenek áldozatai az áradásnak. 

kép: floodlist

lead kép: floodlist facebook

Ezek is érdekelhetnek