2023. január 29. vasárnap
Adél

Olaszország egyik repterén áradás nehezítette az életet

2021. szeptember 22., 14:00
Olaszország egyik repterén áradás nehezítette az életet

Szeptember 16-án Észak és Közép-Olaszország egyes részeire igen heves viharrendszer érkezett, mely jelentős mennyiségű csapadékkal látta el az érintett részeket. A jelentések alapján Milánó egyes részein is volt némi áradás, de közel sem akkora, mint a Malpensa repülőtér közelében. 

kép: awsforwp.com

Lombardia Varese tartományában található légi kikötő területén a csapadék komoly fennakadásokat okozott. A helyi sajtó értesülései szerint mindössze 2 óra alatt 87 mm esőt kapott a nyakába a terület. 

kép: youtube.com

Ez villámáradásokat váltott ki, ami több formában is károkat okozott. A repteret két órára le kellett zárni, mivel a víz veszélyessé tette mind a fel, mind a leszállást. Emellett az áradás következtében a reptér több épületébe is betört a víz. 

 

 

Nem úszta meg az áradást az infrastruktúra sem, a területre érkező utakon több helyen vízátfolyással lehetett számolni, illetve elárasztott az eső több aluljárót is. A helyi tűzoltóság a mentést gyorsan megkezdte. 

kép: wantedinmilan.com

Az aluljárókban sok autó szinte teljesen elmerült a vízben. 10 embert mentettek ki az aluljáróból, valamint 20 embert evakuáltak a reptér rakterének elárasztása miatt. Szerencsére sem sérülés, sem haláleset nem történt. 

kép: Kristyano Sunny

lead kép: Vigil del Fuoco

Ezek is érdekelhetnek