2022. május 25. szerda
Orbán

Két hét alatt másodszor önti el a víz Mexikó egyik államát, komoly károkat okozva

2021. október 16., 08:00
Két hét alatt másodszor önti el a víz Mexikó egyik államát, komoly károkat okozva

Querétaro államban, Mexikóban sem volt túl jó a helyzet az esőzések szempontjából. Szeptember végén egy nagyobb esőzés a San Juan folyó áradását okozta, aminek következtében több, mint 50 családot kellett kitelepíteni a területről. 

kép: foodlist.com

Több jármű is elsüllyedt az áradatban és épületeket is megrongált a víz, de halálos áldozatokkal szerencsére nem kellett számolni. Legalábbis akkor... 

kép: abcnews.go.com

Október elején ugyanis egy újabb hatalmas esőzés érkezett a terület fölé, így két hét alatt másodszor alakult ki erős áradás Querétaro-ban, mely a fővárost, Santiago de Querétaro-t is érintette. 

 

 

Most azonban nem csak a San Juan, hanem a Querétaro folyó is kilépett medréből, ráadásul az áradás a folyókon álló gátak épségét is veszélyeztette, így a helyi hatóságok megnyitották azokat, vagyis az áradás csak rosszabb lett. 

Most a sors sem volt olyan kegyes a területhez, mint előtte. Az előzetes jelentések alapján 4 ember biztosan életét vesztette az áradásban, ám két másik halálesetet egyelőre hivatalosan még nem erősítettek meg. A helyi média szerint 3500 ház sérült meg kisebb – nagyobb mértékben és közel 2500 embert kellett kitelepíteni a területről. 

kép: Municipal de San Juan del Río

lead kép: Municipal de San Juan del Río

Ezek is érdekelhetnek