2022. augusztus 13. szombat
Ipoly

"Jégbombázás" Dél-Afrikában, baseball labda méretű jéggömbökkel

2021. november 18., 08:00
"Jégbombázás" Dél-Afrikában, baseball labda méretű jéggömbökkel

Amikor jégeső veri a földet, még abban az esetben, ha csak viszonylag kis darabokkal találkozunk, hatalmas pusztítással nézünk szembe. Amikor nagyobb darabokkal érkezik a jégverés, akkor olyan képet ad, mintha géppuskával soroznánk meg a talajt. 

kép: swisherpost.co.za

Most, Dél-Afrika Lydenburg városa, illetve annak környezete kapott a nyakába egy brutális jégesőt, mely méretéből adódóan nem géppuska-sorozatra hasonlított, hanem olyan volt, mintha ólomgolyóbisokkal dobálnák a földet. 

Ezt a hatás a krikett, vagy baseball labda méretű jég okozta, mely hatalmas pusztítást vitt végbe. Azon túl, hogy a látványtól az ember kezén glédába állnak a szőrszálak, a jég komoly anyagi károkat is okozott. 

 

 

A helyi meteorológiai szakemberek szuperviharnak minősítették a rendszert, mely a jeget is hozta. Számos járműben esett komoly kár, de a hatalmas jégdarabok sok helyen a tetőket is összezúzták. 

A jelentős anyagi károk mellett nagy szerencsére személyi sérüléssel nem kellett számolni, ám a város idősebb lakónegyedeiben a rombolás mértéke elképesztő. 

kép: Tzaneen Voice

lead kép: Hester van Zijl, Lydenburg

Ezek is érdekelhetnek