2022. június 27. hétfő
László

Indonéziában a heves esőzések nyomán kialakuló földcsuszamlások 4 halálos áldozatot is követeltek

2021. november 27., 08:00
Indonéziában a heves esőzések nyomán kialakuló földcsuszamlások 4 halálos áldozatot is követeltek

Indonézia nagyjából egy hete küszködik az erőteljes esőzések nyomán kialakuló villámáradásokkal, és persze a folyók túlcsordulásával is. Szumátra és Jáva szigete sem képez kivételt az áradások pusztító hatásai alól. 

kép: floodlist

Szumátrán “csak” az áradások okozta rombolással kell szembenéznie a helyi lakosoknak. Összességében nagyjából 1000 házat rongált meg, vagy pusztított el az áradás, és ezen a szigeten mintegy 25 000 ember számára hozott fájdalmat a rohanó víz. 

kép: floodlist

A folyók túlcsordulása miatt sok helyen a víz tartósan is jelen van, ezzel pedig jelentősen fokozza a rombolás mértékét. A helyi hatóságok beszámolói alapján van olyan terület, ahol az áradás szintje eléri, sőt, meghaladja az 1,2 méteres szintet is. 

 

 

Jáva szigete szintén a heves esőzések vasmarkai között vergődik. A villámáradások és a medrükből kilépő folyók itt is komoly gondokat okoznak. Az áradások mellett azonban itt sajnos a földcsuszamlások is pusztítanak. 

kép: BPBD Kabupaten Aceh Timur

Szumátrán csak a víz, Jáván a föld is rombol, egy nagyobb földcsuszamlás nyomán több út menti épület is elpusztult. Sajnos a jelenségnek 4 halálos áldozata is van, 1 embert sikerült megmenteni. 

kép: BPBD Kabupaten Aceh Timur

lead kép: BPBD Kabupaten Aceh Timur

 

Ezek is érdekelhetnek