2022. december 9. péntek
Natália

Halálos áradás Peruban

2021. november 5., 14:00
Halálos áradás Peruban

Október közepe óta Peru a szélsőséges időjárási események szorításában él. Nem csak a heves esőzések, és a nyomukban kialakuló villámáradások okoznak gondokat, hanem a jég és az erős szél is. 

kép: floodlist.com

Cundinamarca kormányzója, Nicolás García katasztrófahelyzetet volt kénytelen kihirdetni, a területet ért időjárási jelenségek okán. A régió 116 települése közül 100-at érintett a rombolás, melyben nagyjából 2980 család volt kénytelen elhagyni otthonát. 

kép: INDECI

A halálos áldozatokat sikerült elkerülni, egészen addig, míg egy heves esőzés Jaén városát el nem érte október 31-én. A helyi meteorológiai intézet adatai szerint a terület 24 óra alatt 72 mm csapadékkal számolhatott. 

 

 

 

Ez komolyan megterhelte a várost, a villámáradásokban 1 ház teljesen megsemmisült 19 pedig megsérült, köztük 4 lakhatatlanná vált. De egy helyi kórház és az utak, valamint a vízi infrastruktúra sem bírta a víz terhelését. 

kép:floodlist.com

A városból 30 embert kellett kitelepíteni az áradások miatt, egy halálos áldozattal azonban még így is számolni kellett. 

lead kép: CDC

Ezek is érdekelhetnek