2023. április 2. vasárnap
Áron

Döbbenetes videón, ahogy 40 méteres szakaszon megindul a sziklafal az Egyesült Királyságban

2021. április 21., 14:00
Döbbenetes videón, ahogy 40 méteres szakaszon megindul a sziklafal az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyság egyes területein elképesztő látványvilággal rendelkező telkekhez lehet hozzájutni. A házak egy meredek sziklafal tetején állnak, alattuk pedig csak a föveny és a tenger hullámzó habjai vannak. 

Persze szépséghibája ezeknek a területeknek is van. Ez pedig az instabilitás, hiszen az ilyen területeken nem ritkák a kisebb – nagyobb földcsuszamlások - ahogyan az nemrégiben a Jurassik-parton is történt. 

 

 

 

Amanda Stubbs egyike azoknak a szerencséseknek, akiknek itt, azaz Nefin-öbölnél van nyaralójuk. A hölgy pedig éppen a partot videózta, amikor egy apróbb földcsuszamlásra lett figyelmes. A leomló törmelék ugyan látványos volt, de igazán senkit nem lepett meg, hiszen ilyesmi gyakran megesik. 

(2:19 - től látható a földcsuszamlás)

Most azonban a kisebbet egy nagyobb csúszás követte, ahol mintegy 40 méteres szakaszon indult meg a talaj, és a felette lévő ingatlan telkének a felét is magával vitte. A videózó nő pedig láthatóan futásnak ered, hogy a csúszó törmelék ne temesse maga alá. Az esetnek szerencsére nem volt sérültje, vagy halálos áldozata. 

képek és lead kép: Christian Pilling

Ezek is érdekelhetnek