2020. december 2. szerda
Melinda, Vivien

Dermesztő hideg az USA-ban

2020. május 13., 12:00
Dermesztő hideg az USA-ban

Nálunk sincsen éppen banánérlelő meleg, de az USA ennél sokkal rosszabbul járt, sőt, még Kanada is olyasmivel találkozhatott, ami májusban azért már errefelé sem jellemző. Igen, havazott, méghozzá nem is keveset. 

kép: Kelly Sonnenburg TWN twitter

Torontóban -4.7°C-ot mértek kedden, de az USA fővárosa, Washington DC sem járt sokkal jobban, itt ugyanis 11.1°C volt. De a Central Park sem éppen a legkellemesebb kirándulóhely most, amikor a karanténban szinte mindenki szeretne végre legalább egy kicsit kimozdulni a nagyvárosi lakásából. Detroit, Pittsburgh és a Central Park is –1°C és -6°C közti értékeket produkált. 

kép: JACtweets13 twitter

Havat is láthattak több államban, de nagyobb mennyiségben inkább csak az olyan magasabban fekvő települések, mint a New Hampshire területén lévő Sugar Hill, ahonnan 26,7 centiméternyi friss havat jelentettek. 

kép: watchers.news

polar vortex nem szokatlan jelenség az USA északi területein, vagy Kanadában, de azért májusban jellemzően már ekkora gondokat nem szokott okozni. Ráadásul a legtöbb területen azzal is számolni kell, hogy a szokatlan hideg egészen a hét végéig megmarad. 

kép: wdtv.com

lead kép: pbs.org