2023. január 30. hétfő
Gerda, Martina

Argentínában is korán jött a hó

2020. július 15., 12:00
Argentínában is korán jött a hó

A napokban nálunk is visszaesett kissé a hőmérséklet, de azért még javában tombol a nyár. Dél-Amerika számára, illetve az egész déli félgömb számára azonban már beköszöntött a tél, és ezt Argentína is erősen megérzi. 

kép: watchers.news

Chile és Argentína is osztozik az Andok hegységen, ahol kifejezetten erős havazással nézhettek szembe az emberek. Jelenleg mintegy 4 méternyi hó fedi a hegység egyes részeit, mely bizony érinti a magasabban fekvő településeket is. Ilyen Mendoza város is, mely 1,5 méternyi friss hóval lett gazdagabb. 

 

Sem a város számára, sem az Andok lankáinak nem újdonság a hó, hiszen tél van, azonban jelenleg még a téli szezon legelején tartanak, hiszen az hivatalosan csupán június 21-én köszöntött be. A meglepő a hó mennyisége, hiszen ennyire a szezon elején még nem regisztráltak ekkora mennyiségű havat. 

kép: Philippe Widling - Design Pics

A hómennyiség természetesen gondokat is okoz, a hegyekben felemelték a lavinakészültségi szinteket, és az utak takarítása sem éppen egyszerű, de szerencsére ennél komolyabb baj egyelőre nem történt. 

lead kép: @tito_ossandon-Instagram

 

Ezek is érdekelhetnek